Списання боргів

Порівняння банкрутства та реструктуризації кредитних боргів

Фізична особа в Україні, яка має великі борги за кредитами, може вирішити це питання через два перевірених інструменти. Або домовитись з банком про реструктуризацію боргу, або провести процедуру банкрутства. Варто не плутати два цих поняття, попри те, що доволі часто добро на реструктуризацію видають як раз після отримання статусу банкрута. Блог «ЗВІЛЬНИМО» пояснить, в чом саме різниця між цим двома термінами.

Етап реструктуризації боргу

Даний етап направлений на те, щоб дати можливість боржнику все ж заплатити по своїм обов’язкам, для чого змінюються старі умови кредитування. Сторони можуть дійти до того, щоб збільшити крок дії договору, списати деяку частину суми, убрати встановлені штрафи та інше. Іноді застосовується процедура, коли платоспроможність фіз.особи відновлюється через примусові роботи, хоча це робиться доволі рідко.

Для банківських установ повне списання боргів та кредитів не є вигідним рішенням, тому що тоді наступають збитки. А через реструктуризацію банк отримає хоча б частину своїх грошей, що все непогано.

Етап банкрутства

Списати кредит законно через банкрутство дає можливість погасити борг через ліквідаційну масу, тобто, через майно, що дозволяється реалізувати на користь банку. Проте, далеко не все майно боржника можна продавати, наприклад, єдине житло точно не заберуть. Це означає, що без належного додаткового майна, особа звільняється від своїх зобов’язань.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button