Заборгованість

Особливості ділення кредитних боргів при розлученні

Проблемою багатьох молодих пар в тому, що вони роблять багато необдуманих фінансових рішень, а саме роблять великі покупки без особливої потреби, оформлюють кредитні займи та інше. Якщо молоде подружжя подало на розлучення, і у них залишились борги по кредитах, то далі буде доволі довгий і складний процес вирішення питання. Усе залежить від конкретних умов кредитування, проте, більше деталь про це розповість блог ЗВІЛЬНИМО.

Погашення кредитного боргу після розлучення

В загальній ситуації, усе майно, яке придбано подружжям у шлюбі вважається спільним, і неважливо, чи пропорціонально платили за нього, чи все в парі працювали і так далі. Але інші умови можуть встановлювати або окремим договором, або відповідними законодавчими актами. Нема єдиного способу рішення проблеми, тому що фінансові взаємодії в кожної пари є унікальними.

Якщо кредитний займ був оформлений під час нерозірваного браку, то тоді борги діляться навпіл. Якщо є непогашений старий кредитний займ, який оформлювався ще до створення сім’ї, то в такому випадку розділити його на двох вже не вийде. Шукати спосіб, як позбавитись кредитних боргів, буде треба лиш тому, на кого оформлений договір кредитування.  Номінально, тут все доволі прозоро і зрозуміло, проте, є ситуації, коли треба ставити пріоритети при погашені боргів, тому що є декілька оформлених кредитних займів. І тут вже допомогти може кваліфікований юрист з досвідом.

Що робити, щоб уникнути проблем в майбутньому?

Щоб не приходилось вирішувати питання, коли треба швидко списати кредитні борги, важливо думати над тим, чи точно вдасться заплатити за кредитом. Це однаково відноситься як для тих, хто проживає один, так і для сімейних пар. Тому що потенційні розбірки по кредитних боргах в майбутньому можуть бути доволі неприємними.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button