Прострочення по кредиту

Можливість забрати дарчу квартиру по кредитних боргах

Ризикувати своїм майном, особливо якщо непогашений борг за кредитною позикою є великим, не варто, тому що якщо банк через суд приведе свої аргументи, перебити їх буде важко. Відповідно, краще не забувати про наявні борги перед фінансовими установами й своєчасно все платити. Проте, ситуації бувають різні, і до них варто бути готовими. Компанія «ЗВІЛЬНИМО» попереджає, що банки, теоретично, можуть забирати квартири за борги, проте питання про дарчі квартири розглядаються окремо.

Шанси на арешт дарчого житла на користь банка

Процедура погашення боргу по кредитному займу ділиться на два етапи – коли сторони приходять до єдиного рішення і домовляються про покращення умов кредитування і коли банк примусово забирає борги. Другий варіант, очевидно, для боржника гірший, тому як більше прав і законних претензій є у банку. Він може подавати до суду, котрий може накласти на боржника деякі обмеження і також застосувати примусове стягнення грошей з рахунків. Сюди ж заведено відносити й арешт квартири за непогашені борги.

Прострочка за кредитом не є тим, що неможливо вирішити, проте, іноді ситуація дійсно безвихідна. Проблем додає ще і той фактор, коли додаткове житло є дарчим. Якщо ця квартира є у власності боржника, проте, оформленого договору при даруванні не було, то тоді її, теоретично, можуть забрати, Але не тоді, коли це житло є єдиним або там живуть неповнолітні.

Чи забирають житло, яке дарили ще до оформлення кредиту?

Юристи ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» говорять про те, що дарче житло не заберуть, якщо його дарили ще до оформлення кредиту. З точки зору законодавства, у кредитної організації нема на це прав.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button