Заборгованість

Що робити при наявності загальних боргів по кредитах?

З наявними боргами, номінально, розбиратись простіше, якщо вони стосуються лише однієї людини. Пов’язано це з тим, що тут не можна розподілити або перекласти свою відповідальність на іншу людину, а фінансові установи розуміють, з кого саме треба вимагати повернути заборгованість. Кредитні борги, які були створені в сімейній парі, не є суттєвою проблемою аж до моменту, поки пара не вирішить розійтись. ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» особливо наголошує про те, що варто обережно ставитися до рішення оформити великий кредит в шлюбі.

Процедура погашення кредитних боргів після розлучення

Для початку треба виділити термін спільного майна. З точки зору актуальних законодавчих актів, все майно, яке придалось під час проведення шлюбу, вважається спільним і крапка. Тобто, навіть якщо працює тільки муж, то це все одно буде майно в спільній власності. Правило діє, якщо тільки нема додаткових документів, де встановлені окремі положення. І саме в другому випадку процес розділу майна, включаючи процес розподілу боргових обов’язків, проходить значно важче і довше.

Для приклада можна розглянути ситуацію,  коли в подружжі працює тільки муж, а дружина пішла в декрет. І саме в цей момент пара вирішила взяти кредитний займ на ремонт квартири, яка перейшла мужу у спадщину. Якщо аналізувати ситуацію, коли пара розійшлася, то виплачувати кредитний борг треба буде спільно, але якщо сам кредит був оформлений саме під час подружжя. Усі старі кредити погашаються тим, хто оформляв їх. І списати кредити краще швидко, щоб не копити штрафи. 

Проблеми самостійного погашення кредитних боргів

Тут проблема може бути в тому, що боржник може елементарно не знати, як списати борги законно. Тому тут треба наймати кваліфікованих юристів, які досконало розберуть умови кредитного договору, чітко визначать відповідальність сторін і прийдуть до методів розв’язання проблем боргів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button