Списання боргів

Особливості списання боргу по кредиту, оформленого в Альфа-Банку

Неможливо заздалегідь спрогнозувати, чи вдасться вчасно виплатити оформлену позику. У дію можуть вступити й непередбачувані обставини. Якщо позика була оформлена в Альфа-Банку, і нема можливості його виплатити, то варто проконсультуватись с юристом. Він точно знає усі нюанси, що має актуальний закон о списанні кредитів в Україні.

Попередній етап перед списанням боргу в Альфа-Банку

Дана установа не має якихось унікальних правил поведінки с клієнтами-боржниками. Спочатку вони періодично починають дзвонити боржнику і нагадувати про непогашені обов’язки, далі в справу вступає внутрішня служба контролю, потім справа переходить до колекторів і більш жорстких дій. Якщо і це не допомагає хоч частково повернути борги, то починається судова справа. Результатом може стати заборона покидати країну, арешт наявного майна, утримання частини доходів.

Для мирного рішення справи, варто пробувати наступні кроки:

  • Домовленість про реструктуризацію, коли сторони встановлюють більш привабливі умови кредитування, наприклад, списання відсотків або збільшення кінцевого терміну;
  • Домовленість про рефінансування, коли попередній кредит погашається новим займом.

Нюанси списання боргу в Альфа-Банку

Позбавитись від боргів по кредитах простіше через банальне очікування дедлайну терміну позовної давності. Тут треба більш ніж три роки нічого не платити банку і нічого не підписувати с з ним. Це робочий варіант, але тільки якщо кредит відносно невеликий. Далі можна пробувати діяти, якщо боржник втратив роботу через інвалідність. Для цього треба мати на руках чинний договір по страхуванню позики.

Для того, щоб вийти на шлях банкрутства, треба мати боргів на суму від 180 тис. грн і вище. До цього треба не мати в наявності майна, яке можна реалізувати в рахунок боргу. Банкрутство фізосіб має декілька значних переваг:

  • Часткове або повне списання наявного боргу в Альфа-Банку;
  • Зняття судових заборон та позбавлення від дзвінків від колекторів;
  • Домовленість про реструктуризацію позики.
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button