Списання боргів

Відгуки від позичальників та юристів на тему вірогідності списання боргів

Деякі боржники перед фінансовими установами мають позитивний досвід, який стосується часткового або повного списання боргу. Актуальне законодавство країни має встановлену процедуру позбавлення від боргу для фізичних осіб. Проте, тут є декілька важливих передумов, без яких процес позбавлення боргу запустити не вийде.

Законність списання боргу по кредитних займах

Списання боргів фізосіб не є головним пріоритетом фінансових установ, бо вони хочуть отримати свій прибуток. Саме тому під час виникнення заборгованості, вони намагаються спочатку стягнути борг з самого клієнта, Наприклад, вони дзвонять самі або через колекторів, подають справу до суду, примусово утримують частину зарплати. І чім більшим є борг по кредиту, тим біль важким буде пресинг до людини.

Позбавитись своїх зобов’язань на рівному місті, виключно по особистому бажанню неможливо. Спочатку треба намагатись все ж сплатити борги, для чого варто спробувати домовитись про покращення умов кредитування або про рефінансування позики. І тільки тоді, коли результату не буде, треба списувати борг через наявні інструменти.

Реальна практика списання боргів

Позбавитись від боргів законно можна, якщо є хоча б одна з перерахованих нижче передумов:

  • Строк позовної давності пройшов, що складає три роки з моменту останнього платежу. І за цей період не треба оформлювати ніяких додаткових договорів з установою;
  • Сталась втрата працездатність через інвалідність. Для цього треба мати попередньо складений договір зі страховою компанією;
  • Старт процедурі банкрутства, для якої важливо мати борг вище 180 тис. грн та не мати додаткового майна, окрім єдиного житла. Іноді вдається повністю списати борги, але іноді мова іде про довгострокову реструктуризацію.

Для подальшого успіху в списанні боргів, варто співпрацювати с юристами ТОВ «ЗВІЛЬНИМО».  Це дасть гарантію, що позичальник не допустить помилок і гарантовано позбудеться своїх проблем.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button