Списання боргів

Реальність списання боргу державою на практиці

Далеко не всі клієнти фінансових установ заздалегідь думають, як вони будуть потім платити по своїм кредитним обов’язкам, особливо, в разі форс-мажору. Миттєве погіршення економічної ситуації в країни неодмінно приводить до появи великої кількості боржників. Вони можуть пробувати домовлятись з банком або намагатись списати борг, частково чи повністю. Проте тут є одна важлива деталь – позбавитись від боргів, переклавши цю ношу на державу, юридично неможливо. 

Альтернатива списання боргу державою

Взаємодіяти треба з самим банком або МФО. С початку треба спробувати банально дочекатись, коли з моменту останнього внеску грошей пройде більш як три роки. Це варіант працює, коли борг відносно невеликий, і ніяких документів за цей час ніхто не підписував. Але тут варто очікувати, що за ці роки банк все одно буде зв’язуватись з боржником.

Якщо боржник втратив працездатність по інвалідності, то тоді треба мати на руках страховий поліс с чітко прописаним інструкціями на цей випадок. Страхова компанія буде оплачувати усі витрати.

Можна пробувати діяти через встановлену процедуру банкрутства. Але банкрутство фізосіб має свої доволі строгі правила:

  • Сумарно борг перевищив 30 мінімальних зарплат:
  • Відсутнє майно, що юридично можна реалізувати на користь боргу;
  • Дохід не дозволяє платити за борг;
  • За останні два місяці боржник або не платив взагалі нічого або він плати менше половини.

Адвокат по банкрутству допоможе у справі часткового або повного списання боргів, також віх проконсультує щодо домовленості з банком про більш сприятливі умови кредитування, якщо це можливо у конкретній справі.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button