Списання боргів

Переваги та недоліки процедури банкрутства

Якщо позичальник кредитної позики не може виконувати свої обов’язки, то у нього є декілька законних опцій для списання боргу. Сама процедура, її проходження та майбутні наслідки, робить її привабливою для боржників. Хоча простою вона є тільки тоді, коли допомагає її пройти адвокат по банкрутству. Сам процес не дуже відрізняється від того, де саме оформлювався кредитний займ.

Аргументи на користь процедури банкрутства

Списати свої боргові зобов’язання через процедуру банкрута доволі вигідно. Тому що через деякий час особа-банкрут може відновити свою платоспроможність і надалі вести діяльність. Що до умов, то для початку ініціації банкрутства треба мати борг у розмірі 30 мінімальних заробітних плат, відпустіть майна, що можна віддати на користь боргу, зафіксований низький рівень доходів.

Розуміння, чи потрібно списати борги за кредитами через банкрутство, варто після вивчення плюсів та мінусів. Переваги наступні:

  • Можливість частково або повністю списати наявний борг;
  • Покращення встановлених раніше умов кредитування на користь боржника;
  • Закінчення діяльності колекторів стосовно боржника;
  • Позбавлення боржника від встановлених судових заборон.

Мінуси процедури банкрутства

Проблемою процедури банкрутства є те, що це процедура с довгостроковими наслідками. Наприклад, кожний місяць встановлення статусу банкрутства треба платити за юриста, арбітражного керівника, нотаріуса. Також під час процесу не вийде укладати великі угоди, протягом 5 років повідомляти установам про даний статус і протягом 60 місяців не ініціювати банкрутство ще раз. Тому варто думати над тим, як списати борги законно через домовленість з банком.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button