Списання боргів

Перевірені способи законного списання боргів по кредитах

Коли є об’єктивні причини того, що клієнт банку не в змозі своєчасно погасити свій кредит, то він шукає легальні способи позбавитись своїх зобов’язань. Відповідно до чинного законодавства, можна виділити декілька таких способів, які дозволяють списати позику повністю та не мати проблем у майбутньому.

Оптимальний спосіб позбутися боргу через його списання

Позбавитись від кредитного боргу простіше всього через збір доказів, які доведуть банку – клієнт не може виконати ті вимоги, які прописані у договорі. Відповідно, фінансова установа не бачить реальних варіантів, щоб забрати в клієнта свої гроші. Це може бути часткове або повне прощення боргу.

Діяти боржнику треба відповідно до свого положення та конкретних умов:

  • Якщо з моменту останньої виплати пройшло понад три роки, та за цей період клієнт нічого не підписував с банком, то тоді борг списується по закінченню строків подачі позову;
  • При доказах втрати працездатності через причину інвалідності. Це працює, коли є дійсний договір зі страховою компанією, яка і буде платити банку борги;
  • Оформлення процедури банкрутства, для якої треба мати борг більше, ніж 30 мінімальних зарплат, та відсутність майна або доходів коштом яких можна борги погасити.

Вартість проведення процедури банкрутства

Юрист по банкрутству фізичних осіб в обов’язковому порядку наймається, бо він допоможе зі збором документів, правильному представленню інтересів у суді на інше. Також є витрати на арбітражного керівника, ПДФО на суму списаного боргу.

Де можуть допомогти зі списанням боргів?

Компанія «ЗВІЛЬНИМО» має у своєму штаті досвідчених юристів, які можуть розв’язувати питання наявності кредитних боргів, припинити дію судових заборон та позбавитись негативних наслідків дзвінків від колекторів. При необхідності, клієнти можуть отримати корисні та безкоштовні консультації по своїм наявним проблемам.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button