Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Процедура по списанню кредиту, оформленого в МФО

Якщо процедура оформлення кредитного займу в МФО є відносно простою та швидкою, то подальші розбірки при виникненні боргу є доволі тяжкими, бо установа встановлює значні штрафи та пені. Якщо є розуміння того, що борг так чи інакше виникне, проте платити великі штрафи не хочеться, то варто спробувати списати цей борг. Блог Звільнимо розповість, як саме це робити правильно.

Особливості списання кредитів МФО по строках давності

Тут все однаково як для банків, так і для МФО – треба чекати, поки пройде три роки з моменту останнього внеску коштів на рахунок організації. Також в ці строки не треба нічого підписувати з установою. Завдяки цьому можна списати борги відносно невеликих кредитів через суд. Але варто нагадати, що при конфлікті з МФО краще наймати юриста ТОВ Звільнимо, бо організації почнуть діяти максимально агресивно, усіма способами намагатись забрати своє. Це треба робити, якщо немає бажання контактувати з колекторами.

Особливості списання кредитів МФО по інвалідності та для пенсіонерів

Борг по кредиту передбачається, якщо під час дії договору клієнт втратив працездатність та став інвалідом. Основна вимога – наявність договору зі страховою компанією. Пенсіонерам у цьому питанні пощастило значно менше, бо процедура списання боргів по кредиту для них є стандартною і без додаткових пільг.

Процедура списання боргів через процес банкрутства

Компанія Звільнимо наполягає, що це останнє рішення, після реструктуризації та рефінансування. Для банкрутства треба мати боргів на 30 мінімальних заробітних плат, щоб місячний дохід нічого не покривав, а додаткового майна не було в наявності. Результатом успішного банкрутства є наступне:

  • Припинення обов’язків перед банком та припинення неправомірних дій колекторів;
  • Зняття заборон від суду;

Якщо говорити про додаткові варіанти розвитку подій, то це реструктуризація позику на термін від 5 до 15 років, що також досягається по результатах банкрутства фізичної особи.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button