Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Перевірені та легальні способи законного списання кредитів в Україні

Нестабільна ситуація в економіці гарантовано викликає появу великої кількості боржників перед фінансовими установами. Кредитний займ є виходом зі складного фінансового положення, проте, наслідки невиплат займу є доволі чуттєвими. Хоча іноді клієнт має можливість списати свій борг, причому, існує легальна процедура даного рішення. Блог Звільнимо надає читачам саме легальні способи списання, для чого потрібно мати обов’язкові передумови.

Критерії для можливостей списання кредиту

Для початку треба йти в банк та намагатись пом’якшити для себе умови кредитування або взяти новий кредитний займ для перекриття старого. Але це не гарантовані способи розв’язання проблеми, тому що і тут треба мати кошти для виплат боргів. Списання боргів є більш радикальним розв’язанням проблеми, проте, можна одразу припинити дзвінки від колекторів, маю змогу виїжджати за кордон та інше. Головними умовами виступає відсутність заставного кредиту та майна у власності.

Списання по закінченню строку позовної давності

ЮК Звільнимо робить акцент на тому, що для списання по строку треба чекати три роки з моменту останнього платежу, а не оформлення договору. Якщо в цей період боржник нічого не робив і не підписував договорів з банком, то далі можна направлятися до суду. Хоче це робочий варіант при відносно малих боргах, бо банк діє агресивно, коли мова йде про невиплачені великі кредити.

Списання по інвалідності

Це також варіант, бо коли позичальних оформлював додаткову страховку, і після цього доведе факт інвалідності, то тоді саме страхова буде виплачувати усі виплати.

Особливості процедурі банкрутства

Для цієї процедури також є кілька обов’язкових передумов, про що постійно нагадує компанія Звільнимо:

  • Борг або понад 180 тис. грн, або він є непосильним для боржника;
  • Дохід за один місяць менше 50 тис. грн;
  • В останній рік не купувалась нерухомість, автомобілі або інші коштовні речі;
  • Практично весь дохід направляється на погашення боргу і без значного прогресу.

Подавати на цю процедуру бажано разом з юристами, у яких вже є релевантний досвід подібних справ.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button