Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Універсальні рекомендації для тих, хто бажає списати кредит у банку

Є доволі багато об’єктивних факторів, які не дозволяють своєчасно платити по своїм обов’язкам перед банком. Окрім домовленості з установою, виходом із ситуації є і початок процедури списання боргу. Блог Звільнимо перерахував у статті декілька робочих варіантів легального списання боргів з мінімумом витрат по грошах.

Законність списання кредитів в країні

Проблеми при наявності боргів по кредитах виникають як у боржника, так і в установи, тому що їй треба залучати резерви. Для нормалізації роботи банку, йому простіше частково списати борг в рамках чинного законодавства. Банк не зобов’язаний це робити, відповідно, частіше банки або МФО намагаються повернути собі всю суму за допомогою колекторів або суду.

Процедура списання кредиту в будь-якій установі

ЮК Звільнимо не може гарантувати списання кредитного боргу, бо для цього клієнт має мати кілька обов’язкових передумов:

  • У боржника немає задекларованої власності;
  • Пройшло три роки з моменту останнього внеску по кредиту;
  • Була почата процедура банкрутства.

Ще є варіант з інвалідністю, і для списання тут треба мати оформлений договір зі страховою компанією, яка і візьме на себе остаточне погашення боргу.

Дії по списанню кредитів в Україні

Навіть якщо боржник відповідає вище перерахованим критеріям, банк все одно може умисно затягувати даний процес. Якщо треба швидкий і практично гарантований результат, то виходом вважається початок процедурі банкрутства. ТОВ Звільнимо допоможе у цьому, якщо клієнт має борг вище 180 тис. грн, а доходи менш ніж 50 тис. грн. Багато залежить і від умов укладеного договору з банком. Якщо працювати з досвідченим юристом, то варто очікувати хороших новим, а саме позбавлення боргових зобов’язань, зняття судових процесів і заборон, та закінчення агресивних дій від колекторів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button