Блог ЗвільнимоЗаборгованістьСписання боргівСтатті

Варіанти легального списання боргу по кредиту перед банком в Україні

Питання, як легально уникнути негативних наслідків виникнення боргу по кредиту перед банком, завжди є актуальним, а повномасштабна війна та економічна криза тільки збільшили попит на розробку оптимальних рішень. Блог Звільнимо дає на розсуд читача декілька законних способів списати наявний кредит, проте багато залежить від того, чи дотримуються вказані умови для цього списання.

Чи реально списати кредит по закону?

Наявність непогашеного боргу перед банком або МФО приводить до доволі агресивних дій як зі сторони самої установи, так зі сторони колекторів. Краще до цього не доводити і чітко дотримуватись умов кредитування. Якщо є дійсно об’єктивні обставини неможливості своєчасних виплат, то тоді треба домовлятись або про зміну начальних умов угоди по кредитуванню, або брати новий кредитний займ для перекриття старого.

ЮК Звільнимо може проконсультувати клієнта з наявним боргом на предмет того, чи може він списати борг по закону, і якщо так, то як саме йому треба діяти.

Головні передумови для списання боргу

Позичальник має документально підтвердити серйозність підстав про списання кредитного боргу:

  • Доказати відсутність власного майна, якщо сам займ не має застави;
  • Признати себе банкрутом в рамках наявної процедури;
  • Пройти строк позовної давності, що приводить до кардинального погіршення кредитної історії;
  • Клієнт має інвалідність.

Хто може допомогти при списанні кредиту?

Компанія Звільнимо має достатньо досвіду у вирішенні подібних питань, навіть якщо фінансова установа усіляко перешкоджає законній процедурі списання боргу. Для цього готується база з документів та рішення на основі чинного законодавства країни. До уваги береться також і умови кредитування, прописані у договорі.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button