НовиниПерсональні фінанси

Понад 1400 кредитів оформили за держпрограмою “Доступна іпотека 7%”

Станом на 13 січня 2022 року уповноважені фінансові установи з виконання державної програми “Доступна іпотека 7%” підписали 1417 кредитних договорів. Загальна сума за договорами склала 1,221 млрд гривень. Такі відомості є на сайті Міністерства фінансів України.

Як зазначили у відомстві, до первинного ринку відносять 22,39% договорів, до вторинного – 77,61%. Загалом уповноважені банки отримали 1943 заявки на участь у програмі. Відомо, що задіяні 25 регіонів, зокрема – столиця. У Київській області подали 31,5% заявок на отримання кредитів минулого тижня, а в Києві – 30,55%. Окрім них, також багато заявок було у Львівській, Харківській та Волинській областях. Міністерство фінансів України нагадує: щоб залучити більшу кількість учасників у програми “Доступна іпотека 7%” та “Доступні кредити 5-7-9%” була прийнята урядова постанова. Згідно з постановою, скасовуються майже всі вікові обмеження до нерухомого майна та збільшується ліміт можливого перевищення площі предмета іпотеки з 20 до 40% від нормативної площі, за яку самостійно сплачує позичальник. Долучитися до програми «Доступна іпотека 7%» можна у відділеннях 21 уповноваженого банку. Саме співробітники банків приймають рішення стосовно видачі кредиту.

Водночас заступник голови Офісу президента Ростислав Шурма заявив, що державна програма “Українська мрія”, що передбачає п’ятивідсоткове кредитування, буде доступна для будь-якої родини за умови офіційних доходів. Ціллю влади в даному напрямку Р.Шурма назвав 30 тисяч іпотечних кредитів за цією програмою у 2022 році та близько 150 тисяч щороку, як стабільна мета.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button