НовиниПраво

Заставлене за борги та власне майно ПриватБанк продав понад як на мільярд гривень

Продавши на електронному аукціоні OpenMarket понад 555 лотів з власним та заставним майном, ПриватБанк отримав 1 008 966 460 гривень. Дані оприлюднено на сайті державного підприємства “СЕТАМ” Міністерства юстиції України.

Повідомляється, що окрім системи електронних торгів арештованим майном “СЕТАМ”, ПриватБанк використав конкурентні онлайн-аукціони, де отримав 83,6 млн гривень.За словами керівника напрямку управління нерухомістю ПриватБанку Лариси Федяєвої, більша частина продажу неопераційної нерухомості – це застава по кредитах колишніх власників. Таку нерухомість у фінустанові розглядають як інструмент для виконання стратегічних завдань. Відомо, що найдорожчими лотами стали нафтобази та квартири в усіх регіонах України.

Як заявив генеральний директор ДП “СЕТАМ” Олександр Мамро, ПриватБанк займає друге місце за сумою продажів через аукціон серед банків-партнерів. Зокрема, за нежилі приміщення в Херсоні ПриватБанк отримав у системі електронних торгів арештованим майном майже 40 млн гривень. Лот у вигляді складу пального та нерухомості у Львівській області на OpenMarket продали за майже 32 млн гривень. Житлові та комерційні приміщення в Дніпрі – за понад як 25 млн гривень. Державні банки реалізували майно на понад як 4,3 млрд гривень на електронному аукціоні OpenMarket. Загальна ж сума продажів у державному підприємстві зафіксована як 17,67 млрд гривень.

Водночас повідомляється, що Міністерство юстиції безоплатно передало нереалізоване конфісковане майно на суму майже 19,5 млн гривень у 2021 році. Як проінформовано, майно передано у військові частини, лікарні, школи, дитячі будинки, дитячі будинки сімейного типу та інші заклади.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button