Списання боргів

Судова практика з питань банкрутства фіз.осіб

Коли боржник по кредитному займу не може своєчасно виконати свої обов’язки, то в тому випадку є декілька варіантів полегшити своє положення. Одним із таких варіантів є оголошення себе банкрутом через встановлену судову процедуру, що дозволяє не платити по боргу та лишитись деяких обмежень. Блог «ЗВІЛЬНИМО» рекомендує вивчати судову практику по цих справах, якщо є необхідність в оголошенні себе банкрутом.

Особливості реальних справ по банкрутству фіз.осіб

Якщо говорити про статистику, то в рік статус банкрута отримають десь декілька десятків громадян, що доволі скромно на фоні реальних боргів за кредитами. Це можна пояснити тим, що громадяни не дуже розуміють, як саме проходить банкрутство фіз.осіб, що для цього треба зробити, якими будуть наслідки. А ще варто згадати про те, що дана процедура має свої негативні наслідки для банкрута.

Перші випадки визнання фізичної особи банкрутом зафіксовані у 2020 році, і це означало, що ця людина вже не могла платити по своїм боргам. Також був випадок, коли після отримання статусу банкрута, особі надали детальний план реструктуризації його кредитних зобов’язань. Відповідно, можна зробити висновки, що банкрутство приводить або до повного списання кредитних боргів, або до часткового, коли змінюються поточні умови кредитного договору.

Як оптимально отримувати статус банкрута?

ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» дуже радить не подавати на статус банкрута одному, а робити це разом з юристом, який розуміється в процедурі, може оперативно зібрати документи та представити інтереси клієнта максимально ефективно.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button