Персональні фінанси

Порівняння депозитів та інвестицій

Коли в країні економічне положення є достатньо нестабільним і важкопрогнозованим, то в подібний момент доволі важливо знайти опції для того, що дохід був завжди, і гроші не згоріли від інфляції. Для цього існує доволі багато робочих варіантів, наприклад, вкласти свої накопичення в депозит або проінвестувати їх. Але щоб потім не треба було дізнаватись, як позбутися від боргів, важливо вкладати гроші правильно, прискіпливо вивчає усі умови та можливі ризики.

Характерні особливості оформлення депозитного вкладу

Головною перевагою оформлення депозитного вкладу в банку є те, що поки банк користуються цими грошами, клієнт поступово отримає пасивний дохід у вигляді відсотків. Про те, тут не все так гладко. Далеко не всі програми депозитних вкладів мають сприятливі умови, багато пропозицій є дійсно вигідними тільки тоді, коли велика сума віддається банку і її не можна завчасно зняти штрафу. Крім того, банк теоретично може заморозити вклад або ліквідуватись, відповідно, максимум, на що можна розраховувати в цій ситуації, це часткова компенсація.

Блог ЗВІЛЬНИМО рекомендує шукати такі пропозиції, де можна знімати гроші з депозиту, поповнювати його, відповідно, потрібні ті депозити, де у клієнта є свобода дій. Якщо говорити про загальні стратегії по зберіганню грошей, то краще розподіляти потенційні ризики та оформлювати декілька депозитів в різних банках.

Особливості інвестування

Для пасивного доходу можна обрати інвестування в ті ж дорогоцінні метали, які практично не втрачають своєї вартості, відповідно, це завжди актуальний спосіб не втрачати гроші за інфляцією. Але це теж варіант, який має свої ризики. В короткостроковій перспективі доволі складно отримувати дійсно великі гроші за процентами, крім того, завжди є шанс потрапити в дійсно неприємний час, коли й вартість дорогоцінних металів знижується. Тому у питаннях інвестування варто консультуватись з експертами в цій області, якщо нема бажання потім розбиратись в тому, де списати борги і як зробити це на легальному рівні.

Show More

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button