Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Робочі способи легального списання заборгованості по кредитах

Якщо у боржника перед банківською установою є передумови для того, щоб не виконувати свої обов’язки, то тоді краще намагатись одразу розв’язувати проблеми з самим банком. Наприклад, можна домовлятись про реструктуризацію або про погашення боргу за рахунок нового кредиту. Але в усіх перерахованих випадках треба мати стабільний дохід. Інакше є більш радикальні способи розв’язання проблеми, і про все це розповідає блог Звільнимо.

Особливості списання боргу по строку давності боргу

Тут важливо протягом трьох років нічого не платити банку, та за цей період ніяких додаткових бумаг не підписувати. Надалі справа буде розглядатись у суді, відповідно, краще співпрацювати с юристами ТОВ Звільнимо, інакше шанси на позитивний результат значно зменшуються. Тут треба правильно готувати базу доказів, документацію та інше.

Списати борг по кредиту реально, коли він відносно малий. Намагатись ходити в суд з великим кредитом по іпотеці не має сенсу, бо банк гарантовано його виграє.

Нюанси списання боргів через процедуру банкрутства

Фізичні особи починаючи з 2019 року також можуть подавати на процедуру банкрутства. Але тут треба відповідати ряду ключових вимог:

  • Неплатоспроможність підтверджується доходом менш як 50 тис. грн;
  • Сумарний розмір усіх зобов’язань перед банком складає більше ніж 30 мінімальних заробітних плат;
  • Відсутня додаткова нерухомість, крім єдиного житла.

Компанія Звільнимо допоможе в усіх випадках, якщо потрібно списати або полегшити борг по кредиту. Для відносно малих кредитів це може бути банкрутство і повне списання, для іпотечних кредитів це довгострокова реструктуризація.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button