Списання боргів

Процедура списання боргів при наявності інвалідності

Одною із найчастіших причин неможливості своєчасно платити по своїм обов’язкам перед фінансовими установами є втрата джерела доходу. На це банки особливо не звертають уваги, тому що боржник може знайти нову роботу. Інше питання, якщо робота втрачена через причину різкого погіршення здоров’я та отримання статусу інваліда. Саме це дає змогу законно списати борг по кредиту, а блог ЗВІЛЬНИМО розповість особливості даного процесу.

Головні передумови для списання кредитного боргу інвалідам

Для того, щоб можна було звертатись до банку з проханням про списання боргу, клієнту недостатньо отримати інвалідність. Йому ще треба мати на руках договір зі страховою компанією. Ця послуга коштує грошей, зазвичай, банки самі наголошують про те, що варто страхувати свої позики. Проте це не обов’язково. Так чи інакше, якщо існує договір зі страховою, саме вона візьме на себе усі зобов’язання, якщо позичальник втратить працездатність.

Проблемою є і складність доказів саме повної втрати працездатності, а не просто отримання травми. Саме для цього краще співпрацювати з юристами ТОВ «ЗВІЛЬНИМО», котрі спеціалізуються саме на питаннях списання кредитних боргів. 

Як діяти, якщо страхового поліса нема?

При втраті працездатності та при відсутності страхового поліса, позичальник також може розраховувати на списання боргу, але і тут треба дотриматись декілька передумов:

  • Протягом останніх 36 місяців не платити банку за позику, а також не оформлювати за цей період ніяких додаткових угод з фінансовою установою. робочий варіант для відносно невеликих боргів;
  • Ініціювання процедурі банкрутства, коли позичальник має великі шанси або на списання боргу або на отримання реструктуризації боргу. Для цього треба мати борг, який перевищує 30 мінімальних заробітних плат в Україні.

Списати борги законно інвалідам простіше лиш у випадку наявності страхового поліса. В інших випадках ніяких послаблень або пільг застосовувати стосовно боржника ніхто не буде.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button