ЕкономікаНовини

Рекордний показник: в Мінекономіки розповіли про 68,24 млрд доларів від експорту

Експорт українських товарів у 2021 році оцінили в 68,24 млрд доларів, що є рекордним показником за останні роки. Таку інформацію оголосили в Міністерстві економіки України.

Згідно з наявними даними, приблизний рівень експортних показників фіксували в 2011 та 2012 роках — 68,39 млрд доларів та 68,81 млрд доларів відповідно. В 2021 році експорт зріс по понад 800 позицій товару. Розпочато поставки до 5 країн, раніше не задіяних в експорті з України. За словами міністра економіки Юлії Свириденко, з показниками 2021 року можна розраховувати на приток іноземної валюти. Чиновниця додала, що своєю чергою це дозволяє фінансування витрат на імпорт, не завдаючи дестабілізації валютному ринку, та накопичення міжнародних резервів, щоб зміцнювати стійкість економіки. Водночас додаткові експортні надходження розглядають як можливості для фінансування соціальних видатків і програм розвитку. Наведені Міністерством економіки дані щодо показників експорту у 2021 році не містять відомості з тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим, міста Севастополь та частини тимчасово окупованих територій у Донецькій та Луганській областях.

Щодо обігу товарів в країні, показник перевищив 141,5 млрд доларів. Це майже на 38% більше ніж цифри, оголошені у 2020 році. Обсяги загального зовнішньоторговельного балансу України — йдеться про товари та послуги — пообіцяли оголосити 15.02.

Нагадаємо, серед 7 власних ключових здобутків Мінекономіки першим у відомстві назвали отримання бізнесом 65 млрд гривень за програмою “Доступні кредити 5-7-9%” та 6,5 млрд гривень за карантинними програмами.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button