НовиниПерсональні фінанси

Багато українців не мають фінансових заощаджень — опитування

Згідно з опитуваннями однієї з компаній в галузі досліджень ринку та рекламної діяльності — в третини українців немає фінансових заощаджень. Кожен десятий громадянин не зміг визначити, як надовго коштів вистачило б. Долару довіряє більше опитаних. Такі дані розміщено на сайті компанії.

Саме 32% українців восени 2021 року відповіли, що не володіють фінансовими заощадженнями. Ще 10% не відповіли, як надовго їм вистачило б коштів. А по 23% респондентів змогли б жити, використовуючи заощадження, місяць чи до 4 місяців. На термін до пів року заощадження наявні в 7% українців, а на рік чи більше — в 4% опитаних. Як повідомив аналітик компанії Олексій Ляшенко, результати жовтня корелюють з результатами опитувань протягом весни-літа 2021 року. Представник компанії також відзначив, що відносно нижчий відсоток українців без заощаджень на “чорний день” — серед респондентів віком до 50 років, мешканців сіл та західного регіону, бо значно більше українців взагалі без заощаджень — це представники вікової категорії “60+”.

Також згідно з опитуванням оприлюднено інформацію щодо різних валют. Найчастіше українці відповідали, що зберігають заощадження в доларах. В євро грошові заощадження в 19% респондентів, що вдвіче менше , якщо порівняти із наявними заощадженнями у національній валюті США. Гривню обирає для заощаджень кожен 10 з опитаних. Як повідомляється, найбільше долару як валюті довіряють мешканці центрального регіону України, а гривні — східного. Як засвідчує Олексій Ляшенко, довіра до гривні українців за рік зросла на 4%. У порівнянні з минулим роком майже вдвічі знизилася кількість громадян з опитаних, хто очікує посилення національної валюти України.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button