Заборгованість

Розподілення квартири, яка придалась в кредит

Питання розподілу житла після розлучення завжди стоїть дуже гостро, тому що на кону цінне майно з високою вартістю. Відповідно, за нього ідуть доволі жорстка боротьба після розводу. Відноситься це і до ситуації, коли це житло є іпотечним і придбалось в кредит. Компанія «ЗВІЛЬНИМО» рекомендує одразу звертатись по цих питаннях до юристів, інакше справа може затягнутися, а фінальний результат не сподобається нікому.

Особливість розподілення кредитної квартири

Будь-яке майно, яке придбалось під час подружжя, вважається спільним, якщо тільки нема окремих додаткових документів, де дане питання урегульовано. Тобто усі кредити, оформлені при спільному проживанні, і потім діляться також спільно. Усі інші кредитні займи будуть погашатися тими, хто і оформлював їх.

Алгоритм, який діє при поділу спільно придбаного майна, варто застосовувати і при розділенні кредитного житла. Тут нема особливих або окремих правил, проте, дуже корисно опиратись на чинне законодавство. Кредитне житло є спільним, навіть якщо працював або отримував дохід виключно чоловік, а дружина доглядала за дитиною. Як і було сказано, лише майно, придбане ще до подружжя, залишається за першим власником. Відповідно, можна зробити висновок – документи на майно варто зберігати в цілісності. ТОВ «ЗВІЛЬНИМО» рекомендує дублювати ці документи, у тому числі в цифровий формат.

Як виходити із проблеми наявного спільного боргу?

Позбавитись від боргів за кредитами простіше тоді, коли сторони між собою домовляться. Це відноситься  до самої колишньої сімейної пари, яка потім буде вирішувати проблеми з фінансовою установою.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button