НовиниПраво

Сповіщення про кредити та судові засідання з’явилися в Дії

У застосунку “Дія” відтепер можна отримувати повідомлення про перевірку кредитної історії при запиті на нову позику, про оформлення кредиту, а також слухання судових спорів. Таку інформацію оголосили в Міністерстві цифрової трансформації України.

Повідомлення про перевірку кредитної історії при запиті на нову позику та про оформлення кредиту, зазначають ЗМІ, допоможе вберегтися від дій шахраїв.

Стало відомо і про тестування функції сповіщення про судові засідання. За словами міністра цифрової трансформації Михайла Федорова, якщо до цього громадянин міг навіть не знати, що суд затвердив стягнути заборгованість за кредитним договором, відтепер надходитиме сповіщення про судове засідання. Таким чином, буде відомо заздалегідь про слухання судового спору та роль у цьому спорі — потерпілої сторони або відповідача. Щоб користуватися цифровим нововведенням, слід увімкнути в налаштуваннях опцію “Дозволити сповіщення”. Застосунок не потребує оновлення для участі в бета-тестуванні. Послугу розробили за участі державних підприємств сфери управління Державної судової адміністрації.

Нагадаємо, в медіа стверджують: поточний рік вважатимуть найкритичнішим для світового боргового ринку за понад як 20 років. Головною причиною визначають процеси, пов’язані з швидким прискоренням інфляції. В статті Financial Times зазначається — падіння боргового ринку до того ж обумовили два етапи активного розпродажу облігацій. Наразі відомо: показник агрегованого індексу боргових паперів Barclays, що враховує випуски державних та корпоративних облігацій різних країн, дорівнює –4,8%. Свідчить індекс про негативну прибутковість.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button