Блог ЗвільнимоСписання боргівСтатті

Умови списання боргів по кредиту за новими законами

Починаючи з 2019 року, законодавство країні має декілька нових поправок, що безпосередньо стосується відносин між банком і позичальником кредиту. Дані нововведення дозволяють банкам менше ризикувати коштами, а позичальникам більше способів для маневру у разі неможливості платити по боргах. Блог Звільнимо розкаже, що саме треба зробити, щоб мати змогу легально списати борги.

Які можливості є для списання боргу від фінансових установ?

Банк лише по своєму бажанню може списати частину боргу або весь борг клієнта, проте, сподіватись для цього без додаткових підстав не треба. Робочим варіантом є дочекатись, поки з моменту останнього платежу по кредиту пройде більш ніж три роки. І за цей момент не треба укладати ніяких додаткових договорів з банківською установою.

Хоча на практиці банки намагаються все ж повернути свої кошти, відповідно, вони намагаються принудити клієнта повернути борг або своїми силами або силами колекторів, які поводяться доволі зухвало і агресивно. ТОВ Звільнимо все ж рекомендує працювати у цьому питанні разом с юристами, які розуміються у подібних проблемах.

Пошук рішення через банкрутство

Банкрутом тепер оголосити себе набагато простіше, ніж раніше. Це варіант для тих, хто взяв стандартну позику або онлайн-кредит і тепер не може його повернути. Для зняття судових заборон та закінчення дій колекторів, треба відповідати ряду вимог:

  • Борг перевищує планку в 180 тис. грн або вважається непосильним;
  • Доходи не перевищують 50 тис. грн за місяць і їх недостатньо для покриття боргу;
  • За останній рік не було оформлено значних придбань.

Не треба в даній ситуації діяти без допомоги юристів, бо Компанія Звільнимо зробить усе швидко, підготує необхідні документи та грамотно проведе слухання у суді.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button