НовиниПраво

Цифрові водійські посвідчення і техпаспорти будуть чинними

Уряд прийняв постанови, згідно з якими паперові та пластикові водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки прирівняли до цифрових в застосунку ”Дія”. Така інформація стала відома від Міністерства цифрової трансформації.

Документи набувають чинності після публікації постанов.

Відомо, що протягом 2 років електронні водійські посвідчення, техпаспорти та студентські квитки існували на основі експериментального проєкту. З моменту набуття чинності – після ухвалення та оприлюднення постанов Кабінету міністрів України – власники відповідних цифрових посвідчень мають право користуватися ними в усіх ситуаціях, пов’язаних з необхідністю володіння документами.

Як повідомляється, громадяни України сформували в застосунку “Дія” майже 4,5 млн водійських посвідчень, понад 4 млн свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів та понад 750 тисяч студентських квитків.

Нагадаємо, в застосунку “Дія” відтепер можна отримувати повідомлення про перевірку кредитної історії при запиті на нову позику, про оформлення кредиту, а також слухання судових спорів. Саме функція сповіщення про судові засідання поки що працює в тестовому режимі. Застосунок не потребує оновлення для участі в бета-тестуванні. Щоб користуватися цифровим нововведенням, слід увімкнути в налаштуваннях опцію “Дозволити сповіщення”. Якщо до цього громадянин міг навіть не знати, що суд затвердив стягнути заборгованість за кредитним договором, відтепер надходитиме сповіщення про судове засідання. Таким чином, буде відомо заздалегідь про слухання судового спору та роль у цьому спорі – потерпілої сторони або відповідача.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button