НовиниПраво

В Україні запрацював «Єдиний портал вакансій»

Сьогодні розпочав роботу Єдиний портал вакансій jobportal.dcz.gov.ua.

Як повідомляє Міністерство економіки України, там зосереджуватимуться найсвіжіші пропозиції про роботу у конкретному регіоні та в конкретній галузі. Можна коригувати й очікуваний рівень зарплати.

Нові вакансії з’являтимуться на порталі в режимі реального часу.

На думку першого віцепрем’єр-міністра — Міністра економіки України Юлії Свириденко, новий інструмент допоможе і роботодавцям, і працівникам. А ще він сприятиме розвитку економіки. План Відновлення України передбачає створення більше 1 млн 700 тисяч робочих місць протягом наступних років. Відтак «Єдиний портал вакансій» буде дуже корисним і в майбутньому.

Створення порталу — ініціатива Міністерства економіки та Державної служби зайнятості. Робота почалася навесні, а вже наприкінці травня було підписано договір про співпрацю та інформаційну взаємодію між цими установами та 6 найбільшими сайтами з працевлаштування (work.ua, robota.ua, grc.ua, novarobota.ua, pidbir.com, ua.jooble.org).

Війна спричинила хвилю безробіття в Україні. Її рівень сягнув 35%, повідомляється в інфляційному звіті НБУ, і це сумний рекорд.

Як свідчить дослідження Міжнародної організації з міграції (МОМ), майже половина внутрішньо-переміщених осіб (44%) зараз не отримують доходу, і це йдеться про цілком працездатних людей. Лише одна третина опитаних вказали заробітну плату як основне джерело доходу після вимушеного переїзду, а 24% зазначили, що покладаються на державну підтримку. Як наслідок, більшість переміщених домогосподарств суттєво економлять, включно з витратами на харчі. А третина взяла позику.

Загалом, за різними оцінками і дослідженнями, через війну без роботи залишилося від 307 тис до 1,2 млн українців.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button