Блог ЗвільнимоЗаборгованістьСтатті

Як вийти із ситуації, коли строки заборгованості по мікропозикам є великими?

Попри те, що умови отримання мікропозики в МФО є відносно простими, все одно знаходяться ті, хто не може їх виконати. Проблема в тому, що наслідки прострочення тут є більш суворими, ніж у звичайному банку, тому що нараховуються значні відсотки та великі платежі. Блог Звільнимо попереджає, що краще не ризикувати і заздалегідь продумати варіанти дій на випадок виникнення заборгованості по мікропозиці.

Перелік наслідок прострочення займу в МФО

Глобально, відносини між кредитором і позичальником однакові що в банку, що в МФО. Це означає, що якщо клієнт своєчасно не почне виплачувати борг перед установою, то треба очікувати наступних дій:

  • Нарахування грошового штрафу у вигляді пені. Якщо його появу ігнорувати, то варто очікувати перевищення розміру пені над розміром самого кредиту;
  • Агресивні дії зі сторони колекторів. Вони активно продзвонюють не тільки самого боржника, а і його родичів, друзів, начальство, колег;
  • Передача справи до суду, і тут установа практично завжди забирає своє. Гроші будуть списуватись с карти примусовим способом, також буде заборона на виїзд з країни та інші негативні наслідки.

Компанія Звільнимо дуже не рекомендує випробувати долю, та приймати своєчасні дії по врегулюванню конфліктної ситуації з самою установою.

Варіанти врегулювання проблеми між клієнтом та МФО

Діяти треба точно так, як і при боргу по звичайному кредиту. Варіанти наступні:

  • Домовитись з установою про реструктуризацію наявного боргу;
  • Оформити новий займ для перекриття старої позики;
  • Опрацювати питання з досвідченим юристом ТОВ Звільнимо, котрий детально вивчить умови договору та знайте оптимальний вихід;
  • Початок процедури банкрутства, що є доволі актуальним.

Не варто недооцінювати МФО або вважати їх установами нижче рангом, ніж банк. Наслідки заборгованості по кредитах є доволі неприємними, і є усі шанси довести справу до суду, якщо боржник ніяк не буде намагатись розібратись з проблемою.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button