НовиниПерсональні фінанси

Вкладники збанкрутілих банків отримали виплати

В січні цього року вкладники збанкрутілих фінансових установ продовжували отримувати гарантовані кошти від Фонду гарантування вкладів. Зокрема, найбільше отримали вкладники КБ «Земельний капітал» – а саме, максимальну гарантовану суму.

Протягом січня 2022 року такі особи отримали загалом 9,6 мільйонів гривень. Близько третини всієї цієї суми пішло на рахунки колишніх вкладників «Земельного капіталу». Окрім цього, майже півтора мільйона гривень були розподілені між клієнтами банку «Аркада», а 1,1 мільйон гривень – клієнтам Дельта Банку.

Крім них, у січні цього року виплати отримали клієнти таких збанкрутілих фінансових установ, як Євробанк, «Надра» та «Михайлівський», а ще «Київська Русь», «Енергобанк» та «Фінанси і кредит».

Загалом, від початку діяльності Фонду гарантування вкладів України особам були виплачені близько 96 мільйонів гривень, з них лише 4,6 мільйонів – до 2012 року.

Наразі в Україні триває ліквідаційний процес стосовно 47 неплатоспроможних банків.

Нагадаємо, що максимальна сума, котра виплачується державним Фондом гарантування вкладів, не може перевищувати 200 тисяч гривень. При цьому, кошти виплачуються з розміру загальної суми вкладів, але не перевищуючи вищезазначений ліміт. Відшкодування коштів Фондом здійснюється від імені держави.

Крім того, у випадку, коли особа вкладала до банку іноземну валюту, розмір відшкодування вираховується за офіційним курсом на момент ліквідації банку.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button