ЕкономікаНовини

ПФУ пропонує встановити вищий ЄСВ

Пенсійний Фонд України на своєму офіційному сайті розмістив проєкт Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування».

Згідно з цим законопроєктом, збільшення дохідності бюджету Пенсійного Фонду планується шляхом підвищення розміру ЄСВ для певних категорій осіб.

Так, автори законопроєкту  пропонують встановити єдиний соціальний внесок для керівників підприємств, установ та організацій у вигляді трьох розмірів мінімальної зарплати, а також пропонують зобов’язати осіб з інвалідністю, чий дохід перевищує три мінімальні зарплати, сплачувати ЄСВ на загальних підставах.

При цьому для осіб з інвалідністю, чий щомісячний дохід є меншим за вказану суму, пропонують зберегти пільговий розмір єдиного соціального внеску: 8,41%, 5,5%, 5,3%.

За словами представників Пенсійного Фонду, до таких мір вони змушені вдатися через приховування реальних заробітків деяких керівників підприємств, установ та організацій. Наприклад, часто спостерігається ситуація, коли керівники реєструють свій розмір заробітної плати у розмірі мінімальної або менше за неї. У вересні 2021 року майже половина з усіх зареєстрованих осіб, з рівнем зарплати менша або на рівні мінімальної, складали керівники підприємств, установ та організацій.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button