ЕкономікаНовини

Додаткові кошти на оборонну сферу

Сьогодні, 18 лютого, відбулась традиційна «Година запитань до Уряду» у Верховній Раді Україні. Під час цього було анонсовано ряд заходів та оновлень, котрі чекатимуть на нашу державу.

Зокрема, Міністр фінансів України Сергій Марченко оголосив про майбутнє виділення 22 мільярдів гривень для Міністерства оборони України. Ці кошти, між іншим, мають бути використані для підвищення зарплат військовослужбовцям (що нещодавно обіцяв Президент Володимир Зеленський), а також на розвиток та формування нових загонів територіальної оборони. Крім цього, передбачається закупівля нового необхідного обладнання на потреби військових.

Задля цього наразі Міністерство фінансів України готує відповідні законопроєкти разом з бюджетним комітетом Верховної Ради України. За словами пана міністра, зараз законопроєкти знаходяться на доопрацюванні у відповідному бюджетному комітеті. Пан міністр запевнив журналістів, що ці кошти в бюджеті є.

Відповідаючи на питання про те, звідки візьмуть ці додаткові кошти, пан Марченко відповів, що уряд планує отримати їх шляхом перевиконання дохідної частини державного бюджету. Крім того, додаткові фінансові надходження очікуються в результаті встановлення диференційованих ставок рентної плати за видобування газу.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський у своєму нещодавньому зверненні пообіцяв збільшити зарплату військовослужбовцям на 30% вже з 1 березня 2022 року.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button