Блог Звільнимо

Виселення за прострочення за кредитом в банку — чи можливо?

Реалізація списання кредитних боргів судовим приставом полягає у відчуженні майна боржника на користь позикодавця за судовим рішенням. Лише за ухвалою судової інстанції банк отримує право втручатися у майно клієнта. Якщо власність не знаходиться у його володінні, вона не може бути предметом майнового врегулювання. Це означає, що ні наймане житло, ні помешкання за місцем проживання не можуть бути забрані в рахунок погашення боргу перед банком.

Як діяти, якщо погрожують виселенням за несплату комунальних послуг

Насамперед слід уважно переглянути укладений кредитний договір. Окремі його положення можуть бути надто вузькими або нечіткими, тому варто скористатися послугами фахового спеціаліста у цій сфері. Він може допомогти знайти правові аргументи для повернення майна або оскарження примусового виселення з будинку. Є кілька варіантів отримання суми, необхідної для здійснення щомісячного платежу та погашення штрафів:

  • перекредитування в банку;
  • позики в МФО.

Процедура рефінансування є доволі складною, на яку інституції йдуть з небажанням, адже вона потребує пом’якшення умов погашення кредиту та відсоткової ставки за ним, що є дуже невигідним для них. Оформити позику на виплату іпотеки або іншого значного боргу можливо виключно в тому випадку, якщо розгляд справи ще не перейшов до суду і якщо кредитна історія у позичальника хороша.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button