Заборгованість

Як оформити займ, якщо ви перебуваєте в black list?

Чорний список являє собою базу даних позичальників банків, які продемонстрували неспроможність виконувати свої зобов’язання. До нього потрапили не лише ті, хто взагалі не погашав кредит та уникав зустрічей з представниками установи, а й ті, від кого часто надходили повідомлення про прострочення погашення позики. 

Блог «Звільнимо» розповість, як покинути black list.

Як не опинитися в чорному списку

Вибратися з чорного списку значно складніше, ніж туди потрапити, а нерідко і зовсім неможливо — так побудована система банківської діяльності. Однак, намагайтеся покращити репутацію коштом таких кроків, як відновлення репутації позичальника:

  1. Погасити всі борги, штрафи та сплатити комісії.
  2. Відкрити депозитні рахунки у банках, де була заборгованість.
  3. Всі податки, оплату комунальних послуг та інші розрахунки здійснювати через фінустанови.
  4. Відкрити заробітний рахунок.

Аби не доводилося вибиратися з надзвичайної ситуації, краще взагалі в неї не потрапляти, адже зусилля по видаленню вашого прізвища з бази даних неплатників не дорівнюють зусиллям по його потраплянню туди. Для нормальної та довгострокової співпраці з кредитно-фінансовими установами та уникнення непорозумінь достатньо лише об’єктивно розраховувати власну платоспроможність, не забувати брати довідку про погашення кредиту, уважно стежити за залишком заборгованості.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button