Кредитна історія

Як дізнатися свою історію кредитоспроможності?

Ключовим параметром, на який зважають банківські установи та МФО при прийнятті рішення про надання кредиту тому чи іншому суб’єкту господарювання, є рейтинг. Саме негативна історія здебільшого виступає приводом для відхилення заявок. 

Банківські установи навряд чи нададуть кредит позичальнику з поганою КІ, навіть за дотримання всіх інших формальностей, забезпечення та поручителів. Отже, з потребою довідатися про кредитну історію найбільш часто зіштовхуються громадяни, які хочуть взяти позику, іпотеку або придбати що-небудь в борг.

Звідки отримати КІ?

Очевидно, що ви можете виявити погану КІ, звернувшись до банку або грошово-фінансової установи за позикою й одержавши відмову. Однак, куди слід писати, аби уточнити свої фінансові питання завчасно — до подачі заявки? Блог «Звільнимо» відповість на все питання.

Ви можете самостійно запитувати відомості про кредитоспроможність в різноманітних організаціях:

  • Банківські установи та МФО.
  • Нотаріуси.
  • У Бюро даних КІ.
  • У поштових пунктах.

Оскільки безкоштовно отримати інформацію кожен громадянин має право тільки одноразово на рік, ці сервіси працюють на платній основі. Втім, вартість, як правило, невисока, тому прострочення по онлайн кредиту можна виявити вчасно.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button