Кредитна історія

Як оформити позику з проблемною репутацією

Кредитна історія являє собою вичерпну характеристику того, де, коли та скільки ви позичали, як достроково погашали кредит, до яких банків чи мікрофінансових організацій подавали заявки. Джерелом таких відомостей стають не лише фінустанови, а й колектори, які відстежують, наприклад, виплату аліментів, прострочення за кредитом, а ще ЖКХ і навіть стільникові та телекомунікаційні оператори.

Які установи в Україні надають займи населенню з незадовільною КІ

Подача заявки на позику в банку в подібній ситуації не перспективна. Упевнити працівника у своїй платоспроможності можна лише пред’явивши документи — довідку про доходи. Однак цей аргумент не буде вагомим, якщо особа не сплатила прострочення за іпотечним кредитом або іншим.

Можна спробувати отримати займ, подавши заявку одразу в декілька фінустанов, але в такому випадку на позитивний результат розраховувати не доводиться. Єдиний реєстр УБКІ є доступним для всіх працівників банку, а ваші проблеми стануть вагомою причиною для відмови. 

Єдиним реальним розв’язання проблеми має стати пошук небанківської структури, що погодиться прийняти до розгляду заявку, попри існування негативної КІ. Тут є лише 2 шляхи — звертатися до кредитної спілки або МФО. Але не платити МФО в Україні не можливо, якщо маєте таке на думці.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button