Банківські кредити

Як користуються мікрокредитами в Європі та США?

Наразі мікрокредитування є дуже популярним в Україні, його послугами скористалися десятки тисяч мешканців. Крім України, є держави Європи та Сполучених Штатів Америки, де мікропозики користуються не меншим попитом. 

Блог «Звільнимо» розповість про деталі цього ринку.

Мікрокредитування в Європі

Якщо розглядати Європу, то Німеччина (6%), Франція (10%), Швейцарія (11%) та Великобританія (16%) мають найнижчий показник співвідношення мікрокредитування до валового внутрішнього продукту на особу, в той час, як Угорщина та Польща понад 100%. При цьому там прострочений кредит погашають швидше.

Мікрокредитування в США

Щоденно у Сполучених Штатах Америки надається біля 350 тисяч мікропозик. Граничні ставки в США можуть сягати 3% на добу. В Каліфорнії 20 років тому працювали більше МФО, ніж закладів громадського харчування McDonald’s та Бургер Кінг. В США середній розмір мікрокредиту складає 9 700 доларів.

Порівнюючи мікрофінансові кредити в Європі, США та Україні, відсоткові ставки в Україні можуть досягати 2% на день. Але якщо використовувати мікропозики з розумом та не допускати прострочення кредиту через затримку зарплати чи коронавірус, то можна заощадити.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button