Списання боргів

Яке майно неможливо забрати у банкрута?

Якщо є бажання списати кредитні борги за процедурою банкрутства, то варто пам’ятати, що це не тільки облегшення свого подальшого життя. За те, щоб не платити по боргах, позичальник отримає декілька обмежень на наступні роки. Але і фінансові втрати також будуть, бо процедура банкрутства включає в себе опис майна та його подальшу реалізацію. Але це розповсюджується далеко на все майно.

Майно, яке можна продавати за борги по процедурі банкрутства

Позбавитись від своїх боргів за кредитними займами можна або через реструктуризацію або через рефінансування. Далі іде процедура банкрутства, яка теж не відкидає можливість отримати реструктуризацію. Проте частіше банкрутство ініціюється саме для того, щоб зовсім не платити кредитний борг. Але тут є цікавий момент в тому, що номінально боржник все ж буде платити, через продаж свого майна.

Забрати по закону можуть далеко не все майно. Наприклад, єдине житло забрати неможливо, але це не відноситься до великих квартир з площею понад 60 кв. м. Житло знаходиться під захистом, яке є предметом іпотечного кредиту або застави. Майно, за допомогою якого задовольняються нагальні потреби, також забрати неможливо. Майно родичів не забирають, за виключенням ситуації, коли вони самі згодні продавати його в рахунок боргу родича. Більш предметно про це може сказати адвокат по банкруству.

Можливість зберегти іпотеку

Списати борги за кредитами через банкрутство можна, не ризикуючи своїм іпотечним житлом. Проте мораторій на стягнення подібного житла вже знятий, тому подавати на банкрутство в подібній ситуації треба якомога швидше.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button