НовиниПраво

Зміни у виплаті аліментів

Сьогодні відбулося чергове засідання Кабінету Міністрів України, на якому було прийняте рішення, котре стосувалося платників аліментів в Україні. Зокрема, урядовці внесли зміни до порядку виплати аліментів.

Зміни переважно стосуються ситуацій, коли зазначена особа виїжджатиме до іншої країни на постійне місце проживання. Відтепер, якщо платник аліментів не працевлаштований офіційно та не отримує легальної заробітної плати, розмір щомісячних виплат, котрі він зобов’язаний сплачувати, вираховуватиметься на основі середньої заробітної плати того регіону, де він проживав до виїзду до іншої країни. Ці нововведення стосуватимуться ситуацій, коли платник аліментів, що виїжджає закордон на постійне місце проживання вже після досягнення дитиною повноліття, та заборгував ці виплати за весь період.

Наразі розрахунок цих виплат здійснюється на основі розміру його останньої офіційної зарплати або ж за розміром п’яти неоподаткованих мінімумів.

Стосовно тих платників аліментів, котрі працюють за межами України, зміни будуть аналогічними. Наразі розмір аліментів, котрі ті зобов’язані сплачувати, становлять п’ять неоподаткованих мінімумів. Але згідно з новою постановою Кабміну, цей розмір встановлюватиметься згідно з розміром середньої зарплати у тому регіоні, де особа проживала до виїзду закордон.

Крім того, законодавці визначили, що якщо Україна має договір про правову допомогу з тією країною, куди виїхав платник аліментів, буде застосовуватися спеціальна схема для розрахунку розмірів аліментів.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button