ЕкономікаНовини

1,4 мільярда гривень видано за кредитами минулого тижня

Минулого тижня державою було видано 495 кредитів у рамках програми «Доступні кредити 5-7-9%». Загальна сума виданих коштів становить 1,4 мільярда гривень.

Про це повідомляє прес-центр Міністерства фінансів України.

В Мінфіні уточнили, що всього від запровадження програми фінустанови видали представникам мікро, малого та середнього підприємництва (ММСП) понад 34 тисяч кредитів загальним обсягом 88 мільярдів гривень.

З цієї суми, майже 10 мільярдів гривень підприємці отримали з метою інвестицій; 53,8 мільярда гривень як антикризові коштів; ще 24 мільярди кредитів використалися підприємцями на доповнення попередньо отриманих коштів.

У прес-центрі Міністерства фінансів відзначили, що державна підтримка розвитку ММСП є одним із пріоритетів відомства. Одним із шляхів здійснення цієї підтримки є впровадження державної програми «Доступні кредити 5-7-9%», котру ініціював Президент України Володимир Зеленський.

Зокрема, в проєкті державного бюджету на 2022 рік передбачено 3 мільярди гривень на реалізацію бюджетної програми «Забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва», в рамках якої і здійснюється фінансування «Доступних кредитів».

У Міністерстві фінансів також нагадують, що Кабмін нещодавно затвердив постанову, котра має заохочувати більше осіб приймати участь у державних програмах «Доступні кредити» та «Доступна іпотека».

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button