ЕкономікаНовини

З березня збільшиться щомісячна допомога на дитину

Вже з березня цього року на 400 гривень збільшиться розмір соціальних виплат від держави за третю і кожну наступну дитину. Відтепер ця сума складатиме 2100 гривень замість 1700.

Таку інформацію озвучила пані Марина Лазебна, міністр соціальної політики України, 10 лютого в ефірі однієї з українських радіостанцій. Серед іншого, вона також відповіла на запитання слухачів та поінформувала про комплекс системних заходів на 2022 рік з урахуванням фінансових можливостей держави щодо підтримки найбільш вразливих верств населення: осіб похилого віку; осіб з інвалідністю, сімей з дітьми.

Нагадаємо, що держава ввела допомогу багатодітним сім’ям ще з квітня 2019 року. Щомісячно батьки мають змогу отримувати певну суму на третю і кожну наступну дитину. Раніше ця сума складала 1700 гривень на кожну з цих дітей щомісячно, але від березня 2022 року сума зросте до 2100 гривень щомісячно.

Ця допомога виплачуватиметься державою до досягнення дитини шестирічного віку.

Нагадаємо, щоб отримати ці виплати, один з батьків має звернутися до найближчого відділення соціального захисту населення та написати відповідну заяву на отримання коштів. Разом із заявою, особа має подати такі документи: оригінал та копія посвідчення багатодітної родини та свідоцтво про народження дітей.

Виплати здійснюватимуться Укрпоштою або через уповноважений державою банк на соціальні виплати.

Пані міністр відзначила, що такі виплати припиняються, якщо отримувач допомоги позбавляється батьківських прав, відмовляється від виховання дитини, не забезпечує дитину необхідними умовами або витрачає кошти не за призначенням; у випадку смерті дитини або втрати статусу багатодітної родини, смерті отримувача допомоги або його знаходження в місцях позбавлення волі.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button