НовиниПраво

Стало відомо, як отримати субсидію з боргами за комуналку

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, як українцям, котрі заборгували за комунальні послуги, отримати субсидію.

Нагадаємо, що відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої понад три місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, строк позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340 грн).

Проте є спосіб подолати цю перепону.

В Мінсоцполітики пояснили: щоб отримувати субсидії, боржникам необхідно домовитися про реструктуризацію боргу з підприємством, яке й нараховує цей борг.

Згідно з цим договором, боржник буде зобов’язаний щомісячно, окрім планових платежів, повертати частину боргу комунальному підприємству. Зазвичай співробітники підприємств стають на сторону особи та не визначають занадто високих сум.

Маючи на руках договір про реструктуризацію боргу, особа має право звернутися до соціальної служби задля призначення субсидії. Звертатися можна до будь-якого виконавчого органу територіальної громади або до ЦНАПу. Подати документи можна особисто, надіслати рекомендованим листом поштою або зробити це онлайн через Єдиний державний веб-портал електронних послуг.

У такому випадку, наявність боргу за комунальні послуги не стане причиною для не нарахування субсидії.

Такі субсидії будуть нараховувати на загальних підставах. Якщо домогосподарство задовольнятиме всі умови, необхідні для отримання субсидії, йому буде призначена субсидія на підставі поданої декларації про доходи всіх членів господарства. Надалі така декларація буде перевірена декілька разів різними способами, тому необхідно вказувати тільки правдиві дані.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button