ЕкономікаНовини

16 мільярдів гривень для гарантії безпеки польотів над Україною

Вчора, 13 лютого, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України було ухвалено рішення про виділення 16,6 мільярда гривень для забезпечення безпечності та безперебійності польотів у повітряному просторі України.

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль на своєму офіційному телеграм-каналі.

Очільник уряду сказав таке:

«Сьогодні на позачерговому засіданні ухвалили зміни до використання коштів Резервного фонду Державного бюджету, а також виділили кошти для гарантування безпеки польотів в Україні для страхових та лізингових компаній.»

Окрім цього, уряд вирішив дозволити використання коштів з резервного фонду бюджету задля попередження негативних явищ на ринку авіаперевезень, пов’язаних з нездійсненням страхового покриття користувачам або власникам повітряних суден в повітряному просто України під час збройної агресії проти України, під час загрози нападу або воєнних дій на території України.

«Це рішення дозволить стабілізувати ситуацію на ринку пасажирських авіаперевезень та гарантуватиме повернення в Україну наших громадян, що зараз перебувають за кордоном» – йдеться у повідомлення Шмигаля.

Нагадаємо, що цього ж дня Міністерство інфраструктури України провело робоче засідання з керівництвом Офісу Президента України, Державної авіаційної служби, «Украерорух», аеропорту «Бориспіль» та українських компаній-перевізників, під час якого обговорили ситуацію, що утворилася на українському ринку авіаційних послуг.

Сталося це у відповідь на повідомлення деяких західних ЗМІ про можливість вторгнення Російської Федерації вже цього тижня. Деякі авіакомпанії-перевізники, зокрема SkyUp, відмовилися виконувати польоти у повітряному просторі України та скасували свої рейси, пояснюючи це високою загрозою вторгнення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button