НовиниПерсональні фінанси

Гетманцев про податкову амністію та дорогі покупки

Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Раду України з питань фінансів, податкової та митної політики у своєму інтерв’ю УНІАН заявив, що здійснення дорогих покупок вже зараз стане проблемним питанням для тих осіб, які не зможуть пояснити походження своїх коштів.

Говорячи про послугу податкової амністії пан Гетманцев відмітив позитивну тенденцію. До прикладу, в програмі тепер беруть участь не тільки заможні українці, а й люди з середнім рівнем достатку. Ще одним позитивним моментом є те, що якщо раніше амністувалися лише великі суми (наприклад, від 1 мільйона доларів), то тепер з’являються і невеликі суми – 100 тисяч доларів.

Участь в податковій амністії громадян з середнім достатком свідчить про збільшення інтересу українців до цієї програми.

Пік зацікавленості передбачається на перше півріччя 2022 року і пов’язане це з тим, що сама програма діятиме до вересня 2022 року.

Після завершення податкової амністії уряд планує прийняти закон, який ще більше посилить контроль за цінними купівлями громадян. Гетманцев також наголосив, що передбачається донарахування податку на ту частину коштів громадян, походження яких вони не зможуть пояснити.

Політик усвідомлює, що українці можуть боятися та не хотіти таких нововведень, але заспокоює співвітчизників. За його словами, проблемою це стане лише для тих, хто не зможе пояснити походження своїх коштів.

Гетманцев пояснює, що вже зараз неможливо зробити цінну покупку за кошти з невизначеним походженням. Як приклад він приводить купівлю автомобіля у салоні, де зробити це неможливо, лише у приватної особи.

Данило Гетманцев відзначив, що ці кроки необхідні для досягнення прозорості фінансового моніторингу.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button