НовиниПерсональні фінанси

Два українці потрапили в рейтинг мільярдерів

Максим Литвин та Олексій Шевченко — засновники стартапу Grammarly — в списку мільярдерів від видання Forbes.

Як пише ЗМІ, станом на 17 грудня 2021 року, у світі мешкає понад 2600 мільярдерів. Загальний статок найбагатших людей світу становить майже 14 трлн доларів.

Статки Максима Литвина та Олексія Шевченка оцінили в 4 мільярди (в кожного з них).

У виданні зазначають: найбільша кількість нових мільярдерів з Китаю. Також 100 мешканців США увійшли до оновленого списку мільярдерів цього року, 40 — з Індії та Німеччини. Загалом людей, яких оцінили як мільярдерів у 2021 році вперше для рейтингу, понад 400.

Нагадаємо, Grammarly — онлайн-сервіс , який працює за допомоги штучного інтелекту. Його функцією є допомагати створювати тексти англійською мовою. Сервіс ввели в дію, зокрема, щоб правильність, чіткість, цікавість та тон повідомлення можна було корегувати. Grammarly почали розробляти 12 років тому Максим Литвин, Дмитро Лідер та Олексій Шевченко в столиці України. У 2017 році стартап залучив 110 млн доларів інвестицій. Тоді аудиторію його активних користувачів щодня оцінювали в 10 мільйонів. Як повідомлялося, восени 2021 року Максим Литвин та Олексій Шевченко залучили 200 млн доларів інвестицій. Серед компаній, які вклали гроші, названі Baillie Gifford та BlackRock. До цього компанія вже залучала 200 мільйонів доларів у 2 раунди фінансування. Тоді компанія оголошувала про прагнення використати інвестиції, щоб продовжувати вдосконалювати технологію. Вирішення складніших мовних та комунікаційних завдань було метою. Зокрема, йшлося про роботу над детектором тону.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button