НовиниПерсональні фінанси

НБУ: Чверть розрахунків вже в Інтернеті

В Україні чверть розрахунків громадян відносять до витрачених за платіжними картками в Інтернеті. Про це повідомив заступник голови НБУ Олексій Шабан під час круглого столу, який організував “Фінансовий клуб”.

За словами Олексія Шабана, і за обсягом, і за кількістю близько чверті розрахунків громадян України становить купівля в Інтернет-мережі. Якщо говорити про середній чек сплати онлайн, який дорівнює близько 400 гривням, це перевищує цифру середнього чека магазинів роздрібної торгівлі. Під час круглого столу, повідомляє, finance.ua, були названі три основні фактори, які пришвидшують розвиток безготівкових розрахунків. Серед таких тенденцій — віддалена ідентифікація, мобільний банк і запровадження цифрових карток.

Як зазначив учасник події, заступник голови правління одного з банків Артур Муравицький, інтернет-рішення залишаться трендом у найближчі роки, хоча й готівка поки що не вийде з обігу. Член правління ще однієї приватної фінустанови проінформував, що ті, хто оперує зарплатнею менш як 12 тисяч гривень, схильні понад 70% доходів отримувати та використовувати готівкою. Також на схильність знімати більшу частину доходу готівкою, за його твердженням, впливає наявність платіжної інфраструктури та місце працевлаштування.

Нагадаємо, перед Новим роком з’явилися повідомлення про платіжне та банкоматне шахрайство. У 2020 році кіберзлочинцям вдалося привласнити понад 252 мільйони гривень. У 2019 ж році з банківських рахунків українців викрали 362 мільйони гривень.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button