ЕкономікаНовини

Американська торговельна палата теж вірить у ЗСУ

Американська торговельна палата в Україні (Палата) оприлюднила результати опитування «Бізнес-клімат в Україні: прогнозування у невизначеності». В цьому анкетуванні брали участь керівники та топ-менеджери компаній.

Андрій Гундер, Президент Американської торговельної палати в Україні:

«Після 224 днів війни 92% компаній-членів Американської торговельної палати в Україні вірять, що Україна переможе у війні. 77% вважають що війна закінчиться у 2023 році. Незважаючи на виклики, пов’язані з жорстокою та неспровокованою війною росії проти України, бізнес продовжує вірити в Україну та працювати. 98% компаній-членів Палати планують продовжувати діяльність в Україні в 2023 році. Бізнес стійкий та об’єднаний, та вже окреслює амбітні цілі на 2023 рік, що є позитивним сигналом на майбутнє».

А тепер детальніше. Так, чимало компаній-членів Палати не припинили вести бізнес в Україні. 77% вірять, що війна закінчиться у 2023 році, хоча 12% — схиляються до думки про 2024 рік. А 92% переконані, що переможе Україна.

Найвагоміший, на нашу думку, показник, що 98% планують працювати в Україні й далі.

Щодо прогнозів про зростання чи спад економіки України в 2023 році, думки розділилися практично порівну. Але безумовно, нинішній економічний спад відобразився і на діяльності американських компаній. Так, оптимізували витрати 58%, 34 — призупинили нові проєкти. Щоправда, 35% незважаючи ні на що запускали нові напрямки.

Щодо відбудови України, то лише 22% вважає, що ми впораємося за декілька років. 37% респондентів каже, що це займе більше 5 років, а 31% — більше 10 років.

Серед основних факторів успішної відбудов називають:

  • доступ до фінансування з прозорим розподілом коштів (82%);
  • чітку стратегію та компетентне лідерство (57%)
  • наявність кваліфікованих та мотивованих людей (46%);
  • взаємодію з приватним сектором та потенційними інвесторами (44%).
Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button