НовиниПраво

Музика нон-грата

Відзавтра, 7 жовтня, в країні набуває чинності закон 2310-ІХ. Він орієнтований на підтримку української музики та обмежує публічне використання музики держави-агресора. Цей закон Верховна Рада ухвалила ще у червні.

Відтак російська музика не може транслюватися ані в медіапросторі, ані громадських місцях. А саме: на телебаченні, на радіо, в розважальних закладах, школах, громадському транспорті, готелях, ресторанах і у кіно.

Також забороняється так зване «акустичне насильство» у пасажирському транспорті. Як уточнює Комітет з питань гуманітарної та інформаційної політики, «водіям автобусів та маршруток заборонено вмикати в салоні музику, фільми чи інші звукові сигнали, крім інформації про поїздку».

Це стосується як міського транспорту, так і приміських, міжміських та міжнародних маршрутів.

У таксі можна вмикати музику лише за згоди всіх пасажирів.

На водіїв можна буде поскаржитися — звернутися до підприємства-перевізника або до органу влади чи самоврядування, який відповідальний за транспорт у регіоні.
До водіїв можуть вжити дисциплінарні покарання, а підприємство навіть не допускатимуть на конкурси щодо перевезень.

До слова: пасажирам також не можна голосно слухати музику, і водій має право висадити того, хто не дотримується цього правила.

Цікавий факт:

Влітку цього року ще одна країна задумалася про запровадження квот на частку національної музику в ефірі державного телебачення та радіо. Це — Болгарія. Як писало видання Euractiv, за ці зміни проголосував профільний комітет парламенту. Проте чи ухвалено це рішення остаточно, наразі не повідомляється.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button