НовиниПерсональні фінанси

Зросли борги українців за комунальні послуги

Борги населення України за спожиті житлово-комунальні послуги зросли понад як на 7 мільярдів гривень станом на листопад 2021 року. На початок грудня борги сягнули 72,7 мільярда гривень. Про це повідомляється на сайті Державної служби статистики України.

Зазначається факт, що до зростання боргу заборгованість населення за комунальні послуги знижувалася упродовж 5 місяців. В листопаді споживачі отримали нарахування понад як 23 мільярди гривень, але сплатили 16,2 мільярда гривень. Це становить близько 69,5% від загальної нарахованої суми. Також відома інформація, що напередодні опалювального сезону українці заборгували 61,5 мільярда.

Станом на 30 листопада населення заборгувало в гривнях за постачання та розподіл газу – 29,2 млрд, за теплову енергію та гарячу воду – 23,3 млрд, за постачання та розподіл електроенергії – 6,9 млрд, за централізоване водопостачання та водовідведення – 6,4 млрд , за управління багатоквартирним будинком – 5,6 мільярда, за вивезення побутових відходів – 1,3 мільярда.

Як повідомлялося, в Україні анонсували появу єдиної інформаційно-аналітичної системи надання житлово-комунальних послуг. Система має впорядкувати роботу всіх учасників постачання комунальних послуг, щоб дозволити прозоре управління житловим фондом та будинком, а також можливість онлайн-замовлення й оплати комунальних послуг. В системі існуватимуть й повідомлення щодо порушень стосовно доброустрою. Проєкт отримав назву “Простір житлово-комунальних послуг”. Над його запуском працює міжвідомча робоча група.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button