ЕкономікаНовини

Борги в близько 900 мільйонів доларів: чи розрахується “Укрзалізниця” за кредитами невдовзі

У 2024 та 2026 роках компанія “Укрзалізниця” планує погасити основну частину кредитного боргу, що становить майже 900 млн доларів. Про це компанія повідомила у відповіді на запит медіа Mintrans.

Основна частина боргового портфеля – близько 600 млн та 300 млн – має бути сплачена компанією в 2024 та 2026 роках. Як повідомлялося раніше, торік “Укрзалізиця” виплатила кредиторам понад 8 млрд гривень. В УЗ додали: станом на 21 грудня 2021 року обсяг кредитного портфеля “Укрзалізниці” становив 32,4 млрд гривень, якщо не враховувати заборгованостей тимчасово неконтрольованих територій. Зокрема, йдеться про ДП “Донецька залізниця”, що знаходиться під мораторієм.

Також з останніх новин від пресслужби “Укрзалізниці” – повідомлення про продаж понад 326 тисяч квитків за програмою “єПідтримка”. Як зазначається, пасажири вклали в це понад 131 млн гривень. Водночас середнім чеком транзакції стала сума в 403 гривні. Ще на сайті компанії розмістили дослідження, де йдеться, що понад 80% респондентів при планування поїздок Україною попередньо розглядають залізничний транспорт. Як зазначається, згідно з опитуванням загальний рівень задоволеності послугами вітчизняної залізниці становить 5,47 балів з 10 можливих. Оголошено, що головною проблемою УЗ вважають застарілий рухомий склад. Щоб оперативно реагувати на запити, в компанії пообіцяли у 2022 році взяти курс на масштабне оновлення рухомого складу. Також пообіцяли продовжити працювати над сервісною складовою.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button