ЕкономікаНовини

Відомо, як продавав активи збанкрутілих банків Фонд гарантування вкладів у грудні

Майже на 73 мільйони гривень Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в останньому місяці 2021 року продав на аукціонах активи банків, що ліквідуються. Такі дані розміщено на сайті ФГВФО.

Окрім 70,97 млн гривень, продано майно безпосередньо фізичним та юрособам на 1,7 млн гривень. Отже, суму реалізації активів оцінюють як 72,7 млн гривень. Упродовж грудня пройшло 136 відкритих електронних аукціонів, з яких 13 стали результативними. Решта торгів не відбулися, бо не знайшлося учасників, які були б зацікавлені в купівлі майна. Як повідомлено, вдало пройшли аукціони з продажу активів 5 фінустанов. Найбільше коштів отримали за продаж активів ТОВ “Златобанк”. Також мова про фінансові установи АТ “Місто Банк”, АТ АКБ “Аркада”, АТ “Родовід Банк”, АТ “Банк Велес”. Підтверджено інформацію, що станом на 1 січня 2022 року надійшла оплата за 5 лотами на загальну суму 11,86 млн гривень.

Загалом у 2021 році ФГВФО провів понад 300 результативних аукціонів із загальною вартістю реалізації лотів – 2,4 млрд гривень. Як сказано в пресрелізі, 1 лот, зокрема, реалізували при участі міжнародного радника. У тексті від пресслужби також йдеться, що всі отримані кошти Фонд спрямовує, щоб розрахуватися з кредиторами неплатоспроможних банків. З 10 по 14 січня цього року на продаж виставлять активи 7 банків, що ліквідуються.

Нагадаємо, в Ощадбанку вперше виставили на “голландський аукціон” право грошової вимоги за кредитним договором з ТОВ “Укркава” та за договорами забезпечення за цим кредитом. Всіх зацікавлених запрошено взяти участь у торгах. Аукціон призначено на 01.02.2022 року. Кінцевий термін, щоб надати цінові пропозиції, встановили 1 лютого, а саме до 16:30.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button