Прострочення по кредиту

Чому МФО не подають до суду на боржників, а передають справу колекторам

Зазвичай, протягом декількох місяців після прострочення по мікропозиці в Україні МФО нікуди не передають справи неплатників. Вони затягують із цим питанням, бо все ж сподіваються, що боржник поверне кошти в повному обсязі, а шляхом відсотків компанія гарно зможе на цьому заробити. Тут більше відштовхуються від особової кредитної історії, якщо вона хороша, то є сенс почекати. 

Мікропозики прострочення: хто такі колектори 

До них відносяться організації, які виконують обов’язки у декілька етапів. Перший триває 180 днів — це погрози на кшталт вам ніхто не довіриться, ви залишитесь без майна та більше ніколи не отримаєте позик. По закінченню цього періоду, якщо немає жодних змін у питанні погашення заборгованості, починається інший.

Працівники залякують неплатника людьми, які прийдуть поговорити наживо, тобто зганьблять його перед знайомими та зіпсують репутацію. Виїзні колектори можуть підстерігати біля дому, роботи, й при сторонніх особах нагадувати про невиконання договірних умов. Методи досягнення цілей бувають надто різкі, жорстокі, інколи переходити межі закону. 

До найбільш розповсюдженого впливу належать залякування, психологічні маніпуляції, пошкодження майна та багато іншого. Краще не допустити, щоб МФО почали процес стягнення.

Show More

Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Back to top button